joi, 11 iulie 2013

Coccidioza la iepuri tratament

Pret coccistop s 17 Ron
Mod de folosire

Pentru iepuri: se administrează 45 ml de COCCISTOP S în 22 litri apă de băut timp de 2-3 zile, după care se face o pauza de 3 zile. Apoi se administrează timp de 2 zile câte 15 ml COCCISTOP S în 11 litri apă de băut, urmată de o pauză de 2 zile şi de un ultim tratament cu aceeaşi diluţie (15 ml COCCISTOP S  în 11 litri apă de băut).


Coccidioza este in general o boala benigna ce distruge mucoasele intestinale, cauzata de diversi coccidili si se trateaza cu coccistop. Coccidiile sunt paraziti unicelulari ce au o mare raspandire la toate rasele de iepuri. In canalul intestinal traiesc in total, sapte feluri de coccidii, un singur fel aparand in canaliculii biliari si in ficat.
Coccidiile sunt specifici gazdei, adica toate tipurile de coccidii ale iepurilor se pot dezvolta numai la iepuri. Dezvoltarea acestora se desfasoara in trei faze. In prima faza dezvoltarea are loc dupa ingurgitarea formelor de durata, o data cu alimentele sau prin lingerea adaposturilor contaminate. In celulele intestinale, incepe o inmultire asexuata. Inmultirea aceasta duce la afectarea si distrugerea a tot mai multe celule intestinale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu